Eterisk olja kan förbättra din sömn

Om du letar efter ett naturligt sätt att förbättra din sömn så kan eteriska oljor vara en perfekt lösning för dig.

Generellt sett kan eteriska oljor ha många olika fördelar, som att försvaga vissa virus och att stärka immunförsvaret för att lindra ångestkänslor. Eteriska oljor kan också vara ett kraftfullt sätt att hjälpa dig att slappna av och sova bättre.

Hur använder man eteriska oljor för sömn?
Du kan uppleva de aromatiska effekterna av dessa eteriska oljor på ett antal sätt. Som ett exempel rekommenderar vi vår blandning RELAX som du kan blanda ut med olja och applicera på fotsulorna, handlederna eller handflatorna i början och slutet av dagen för att hjälpa dig att känna dig lugn och avslappnad.

Ha som tumregel att dosera 1 droppe eterisk olja för varje tesked olja som du ska ha på huden, inte mer eller mindre.

Har du en aromalampa eller diffuser hemma så kan du droppa i 10 droppar av våra eteriska oljeblandingar SLEEP eller RELAX. Detta kommer att släppa ut doften i ditt hem. Starta gärna igång 1 timme innan du ska sova.

Ett till tips är att göra en kuddspray, det är väldigt enkelt. Spraya över sängen och på undersidan av kudden så  att inte din hud irriteras under natten.

KUDDSPRAY RECEPT
0.5 dl vatten
5 droppar Lavender eterisk olja

Ett varmt bad kan också ge en lugnande effekt om du har svår att komma till ro. Se bara till att bada 1-2 timmar innan du ska sova. Nedan hittar du ett sömnpiller till badrecept som kommer hjälpa dig att komma till ro. Har du inget badkar, ta en dusch och massera in den eteriska lavendeloljan med en bärande olja (exempel; Kokosolja, Olivolja, Jojobaolja) över kroppen.

LUGNANDE BAD RECEPT
Tappa upp ett varmt bad
Droppa i 8 droppar eterisk Lavender olja
Häll också i önskad mängd olja

Tillbaka till blogg