Lavendel, hjälp mig sova!

Att få en god natts sömn kan påverka din dag mer än du inser. När vi sover gott ler vi mer, tänker bättre, är mer tålmodiga och toleranta och så vidare. Att sova gott är avgörande för ditt humör och välbefinnande samt för hur du hanterar världen omkring dig.

Det finns växter som har använts i hundratals år för sina terapeutiska egenskaper, som lavendel. Åtminstone sedan medeltiden har lavendel varit en källa till parfymer, tvålar, smakämnen och hantverk. Lavendel har en lång historia av medicinsk användning och föreslås ha antidepressiva, ångestdämpande och lugnande egenskaper.

Vetenskaplig forskning tyder på att lavendel är ett utmärkt naturligt botemedel för att behandla sömnlöshet och förbättra sömnkvaliteten. Lavendel används ofta i aromaterapi (inandning av lavendel), aromaterapimassage, droppande olja och bad.

Här är en lista med förslag på hur du förvandlar lavendel till din bästa vän för en god natts sömn:

Att hälla några droppar lavendelolja på din kudde är hur de flesta människor använder lavendelolja för att hjälpa dem att sova. Men för att undvika att fläcka dina lakan och sängkläder kan du lägga dropparna på en tygtrasa och lägga under kudden.

Ge dig själv en fotmassage med lite kokosolja och några droppar eterisk lavendel olja innan du lägger dig. 

Det populäraste alternativet med är att droppa några droppar eterisk lavendel olja i en diffusor en timme innan du ska gå och lägga dig. Genom att doften sprider sig i ditt sovrum så bör du få en god natts sömn.

Vi önskar dig en avkopplande sömn! 

Tillbaka till blogg